🚚 GRATIS levering in Arnhem en in HEEL Nederland bij een bestelling vanaf €25,-

Bruschetta met Parmezaanse kaas, pastinaak en truffel

Ingrediënten

· 1 mini ciabatta of stokbrood in sneetjes
· 1 teentje knoflook, gehalveerd
· 50 g boter
· 3 grote pastinaken, gehalveerd en in vieren gedeeld, klokhuis verwijderd en in blokjes van 1 cm gesneden
· 1 theelepel truffelolie
· 2 eetlepels olijfolie
· handvol rucola
· 50 g parmezaanse kaas

Bereiding

STAP 1

Verhit een grillpan en rooster het brood ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het goudbruin en gemarkeerd is. Wrijf de gesneden kant van het teentje knoflook over elk stuk.

STAP 2

Verhit de boter in een grote koekenpan. Voeg de pastinaak toe, breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper en kook op middelhoog vuur, regelmatig schudden tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe. Haal van het vuur en meng met beide oliën tot een puree in een keukenmachine. Breng op smaak. Zet apart op kamertemperatuur als je het op de dag serveert. Kan tot twee dagen van tevoren worden gekoeld.

STAP 3

Om te serveren, bestrooi je de toast met de truffel pastinaakmix (het moet op kamertemperatuur zijn), bestrooi met rucola en parmezaanse kaas en besprenkel met wat meer olijfolie of truffelolie. Om het af te maken, schaaf of rasp je een beetje truffel over de bruschetta.

Tip!

Wanneer je het brood open snijdt, in plaats van in plakjes en je een gepocheerd ei toevoegt aan dit recept, kun je er een heerlijk lunch recept van maken.

Andere artikelen

Probeer ook

  • Truffeljus

    30,50
  • Asetra kaviaar

    18,5064,50
  • Vanille

    11,95
WeCreativez WhatsApp Support
We zijn hier om uw vragen te beantwoorden. Vraag ons alles!
👋 Hallo, hoe kan ik je helpen?