Recept: Roerei Bianchetto Truffel en Asperges

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

INGREDIËNTEN EN WERKWIJZE


  • Totale tijd: 20 min
  • Porties: 2 1x

Description

Roerei Bianchetto Truffel en Asperges


Ingrediënten

Vermenigvuldigen

6 eieren

6 grote groene asperges

50 g verse bianchettotruffel

1 teen knoflook

Extra vierge olijfolie naar smaak

Zout

Peper

Verse brood


Werkwijze

Was de asperges en maak de truffels voorzichtig schoon met een zachte borstel, de huid van de truffel (het peridium) is erg kwetsbaar. Dep de truffel na met een natte doek om eventueel resterend vuil te verwijderen en dep de truffel droog

Snijdt de asperges in stukjes van een halve centimeter.  

Gooi nu de asperges in een pan samen met de knoflook.

Voeg nu de olie en het zout naar smaak toe en bak voor ongeveer 5

Klop vervolgens de eieren los, voeg de asperges toe (zorg ervoor dat je de knoflook verwijdert) en schaaf of rasp de helft van de verse Bianchetti-truffels over het mengsel.

Verhit de pan met antiaanbaklaag met een scheutje extra vierge olijfolie.

Als de pan heet is, draai je het vuur lager en giet je het mengsel in de pan. Vervolgens bak je, onder voorzichtig roeren met een houten lepel gedurende een paar minuten, zodat je een mooi roerei krijgt.

Portioneer en serveer het roerei met bianchetti en asperge op het brood en garneer het geheel als laatste met de rest van de truffel.

Als je dit lekker vindt kun je het brood licht roosteren voor dit recept.

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 10 min