Recept: Tagliatelle met eekhoorntjesbrood (Porcini, Cepes) en truffel

Ingrediënten

Tagliatelle

Bereiding

  1. Week de gedroogde eekhoorntjesbrood (porcini, cepes) ongeveer een uur in een kom met warm water, is het water te heet dan kan het eekhoorntjesbrood taai worden.
  2. Giet het geweekte eekhoorntjesbrood af en bewaar het vocht. Spoel het eekhoorntjesbrood nog even af onder de kraan om eventueel zand weg te halen. Hak het eekhoorntjesbrood grof en zet apart.
  3. Zet een grote pan met gezouten water op en breng het aan de kook.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte verse champignons toe en bak ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de room en het eekhoorntjesbrood toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het een paar minuten sudderen op een laag vuur, zet het vuur dan uit en zet apart.
  6. Kook de verse pasta in het kokende gezouten water in circa 3 minuten beetgaar. (of zoals de verpakking aangeeft) Giet de pasta af en voeg deze toe aan de eekhoorntjesbroodsaus, samen met de helft van de gehakte peterselie en 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas.
  7. Meng dit alles goed door elkaar en serveer op een bord.
  8. Serveer met de overgebleven peterselie en Parmezaan.
  9. Schaaf of rasp als laatste de truffel royaal (naar smaak) over het gerecht.

Tagliatelle met eekhoorntjesbrood en truffel